Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Nieuwe Hyundai i30 CW


Voor Hyundai is er op het moment maar één auto belangrijker dan de nieuwe i30. Dat is deze i30 Wagon. Dit zijn de eerste foto’s van die nieuwe stationwagon.

Hyundai blaast op de komende Autosalon van Genève in de bus met de stationwagenversie van de nieuwe generatie i30. Hij heeft precies het zelfde motorenaanbod als zijn vijfdeurs broertje, een 1.6 GDI met 135 pk en een 1.6 CRDI met 128 pk. Met een lengte van 4,49 meter is bij 185 mm langer dan de hatchback en één centimeter langer dan de vorige i30 CW.

Hyundai vertelt dat het één van de ruimste stationwagens is in het Europese C-segment met een bagageruimte van 528 liter. De gewone i30 heeft er 378. Wie de achterbank neerklapt heeft de beschikking over 1.642 liter. Net als vele andere moderne Hyundai’s voor de Europese markt, is de i30 Wagon ontwikkeld in het Duitse Rüsselsheim, waar de Koreanen vrijwel de buren zijn van concurrent Opel.

Als de beurs zijn poorten opent, weten we alles over de nieuwe stationwagen van Hyundai. De verwachting is, dat hij zeer kort na de beurs op de markt komt.
  


Klik hier voor het nieuwsarchief

Twitter - Hyundai
Twitter - Fiat